Ana içeriğe atla

Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik MDP Aracı Kurumlar Buluşması

Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik MDP kapsamında aracı kurumlar bileşeninde proje yürütmekte olan kurumların tanışması, projelerini tanıtmaları ve iş birliği alanlarının tartışılması amaçlarıyla 11 Kasım 2020 tarihinde bir toplantı düzenlenmiş ve ASBÜ-SİM tarafından yürütülen ASBÜ-SİM Etki Lab projesinin amacı, f

Sosyal Girişimcilik Eğitimi

ASBÜ-SİM ekibi ve ASİGM tarafından 2 Kasım 2020 tarihinde Sosyal Girişimcilik eğitimi tamamlanmıştır. Öğrenciler tarafından oldukça ilgi gören eğitimin ardından yaklaşık 70 kişinin katıldığı bir çalışma grubu oluşturulmuş ve devam edecek olan etkinlikler hakkında bilgilendirilmeleri sağlanmıştır.

.

Ankara Sosyal İnovasyon Gençlik Merkezi Kuruldu

Sistem ve Jenerasyon Derneği tarafından yürütülen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ni (ASBÜ) temsilen Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ASBÜ-SİM) proje ortağı olarak yer aldığı ASİGM Projesinin amacı, Ankara’daki gençlere sosyal inovasyonu aşılamak olacak. Ayrıca bu alanda ilerlemek isteyen gençlere rehberlik ederek Ankara’daki sosyal girişimcilik ve inovasyon uygulamalarının artırılmasında etkin rol almış olacak.

Ankara Sosyal İnovasyon Gençlik Merkezi ASBÜ Yerleşkesinde Kuruluyor

Ankara Sosyal İnovasyon Gençlik Merkezi ASBÜ Yerleşkesinde Kuruluyor!

Sistem ve Jenerasyon Derneği tarafından yürütülen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ni (ASBÜ) temsilen Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ASBÜ-SİM) proje ortağı olarak yer aldığı ve ASBÜ yerleşkesinde uygulanacak olan "Ankara Sosyal İnovasyon Gençlik Merkezi Projesi"nin Ankara Kalkınma Ajansı, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir.

ASBÜ-SİM Etki Lab Projesi

ASBÜ SOSYAL ETKİ ANALİZİ LABORATUVARI KURULUYOR

Sosyal İnovasyon Merkezi (ASBÜ-SİM) ekibi tarafından hazırlanan “ASBÜ-SİM Etki Lab Projesi"nin Ankara Kalkınma Ajansı 2019 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. Proje uygulama süreci, Altındağ Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilecektir.

TEKNOV Seminerleri Online Devam Ediyor!

Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen olan Teknov Seminerleri eğitime verilen üç haftalık aranın ardından kaldığı yerden online olarak devam ediyor.

7 Nisan Salı günü BTK Başkan Yardımcısı Gazali Çiçek'in "Elektronik Haberleşmede Yerli Üretim" başlıklı konuşması dinleyicilerin online katılımı ile gerçekleştirildi.

Evde Online Hayat!

Covid-19 salgını sebebi ile #evdekal'mamız gereken şu günlerde birçok kurum online olarak paylaşımlarını bizler için açtı. Hepimize iyi geleceğini düşündüğümüz bazı paylaşımları sizler için derledik.

Kitap ve Dergi

ASBÜ SOSYAL İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (ASBÜ SOSYOKENT) KURULMASINA İZİN VERİLDİ

ASBÜ SOSYOKENT TGB’nin 24/10/2019 tarih ve 30928 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 1693 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kanunu kapsamında ASBÜ öncülüğünde ve ODTÜ, STM A.Ş., Güven Hastanesi, ODTÜ Teknokent ve Altındağ Belediyesi ortaklığıyla kurulmasına resmen izin verilmiştir.

"Sosyal Girişimcilik ve Liderlik Programı” Proje Sunumu Etkinliği

Müfredat dışı eğitim kapsamında ASBÜ-SİM ile Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğunun birlikte yürüttüğü, 4 Mart 2019 tarihinde başlamış olan “Sosyal Girişimcilik ve Liderlik Programı”nın teori ayağının ardından, programın diğer bir ayağı olan fikir ve/veya projenin sunumuna ilişkin etkinliği 27 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Programa katılan kişilerin program boyunca üzerine düşündükleri proje ve/veya fikirlerin sunumu, değerli hocalarımız tarafından değerlendirildi.

Ankara Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Ağ Yapısı Açılış Toplantısında Gerçekleştirilen Mini Anket Sonuçları

16 Nisan 2019 Salı günü Radisson Blu Hotel'de gerçekleştirilen "Ankara Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Ağ Yapısı: Araştırma Altyapısı Geliştirilmesi Projesi " açılışı kapsamında mini anket düzenlenmiştir.

ASBU-SIM%20Anket%20Sonuclari.pdf

"Ankara Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Ağ Yapısı: Araştırma Altyapısı Geliştirilmesi Projesi" Açılış Toplantısı

ASBÜ-SİM tarafından gerçekleştirilen Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Ankara Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Ağ Yapısı: Araştırma Altyapısı Geliştirilmesi Projesi " açılış toplantısı 16 Nisan 2019 Salı günü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Barca ve ASBÜ-SİM Danışma Kurulu üyelerinin katılımlarıyla Radisson Blu Hotel'de gerçekleştirilmiştir. ASBÜ dışından da yoğun katılımın olduğu açılış toplantısında, Ankara'da bulunan Teknopark Genel Müdürlerinin yanı sıra, birçok Bakanlıktan üst düzey yönetici ve iş dünyasından temsilciler konuşmacı olarak yer almıştır.

ASBÜ-SİM’in Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Onaylanan “Ankara Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Ağyapısı: Araştırma Altyapısı Geliştirilmesi Projesi" İçin Sözleşme İmzalandı

ASBÜ-SİM ekibi tarafından hazırlanan ve 2018 Yılı Fizibilite Desteği kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan "Ankara Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Ağyapısı: Araştırma Altyapısı Geliştirilmesi Projesi" için 29.01.2019 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.