Ana içeriğe atla

ASBÜ SOSYAL ETKİ ANALİZİ LABORATUVARI KURULUYOR

Sosyal İnovasyon Merkezi (ASBÜ-SİM) ekibi tarafından hazırlanan “ASBÜ-SİM Etki Lab Projesi"nin Ankara Kalkınma Ajansı 2019 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. Proje uygulama süreci, Altındağ Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilecektir.

 

ASBÜ-SİM Etki Lab Projesi, toplumsal beklentilerin karşılanması ve sorunların çözümüne yönelik mevzuat, politika, program ve proje uygulamasıyla toplumdaki sosyal etki analizine dair üniversitemizde kurumsal kapasitenin geliştirilerek sosyal bir laboratuvar kurulmasını hedeflemektedir. Sosyal Etki Lab, üniversitemizin “interdisipliner sosyal bilimler araştırma altyapısı” perspektifinin önemli bir nüvesi olarak topluma katkı sağlayacak bilgi üretimi misyonuna katkı sunacaktır.

 

Sosyal Etki Analizi, politikaların doğru geliştirilmesi, kararların etkin uygulanması ve kaynakların verimli kullanmasına yönelik olarak sorumlu kurum ve otoritelerin karar alma süreçlerini doğru verilerle desteklemektedir. Böylece, toplumsal yapıların, özellikle kamu kurum ve kuruluşların karar ve uygulamalarının toplumsal bakış açısıyla sürekli gözden geçirme, iyileştirme ve geliştirmenin mümkün olması sağlanacaktır. Ayrıca, günümüzde hızla gelişen teknolojilerin uygulanmasıyla toplumsal yaşamdaki değişimlerin sosyal etkileri de önemli bir ihtiyaç olarak kabul edilmektedir. Böylece, sosyal inovasyonu gerçekleştiren girişimciler açısından da önemli bir pazar araştırması ve kullanıcı geri bildirimi bağlamında gerçekçi veri ve analiz sağlanmış olacaktır.

 

Projenin uygulanmasıyla kamu kurumları ile yerel yönetimlerin politikaları ve sundukları hizmetlerin sosyal etki analizine dair yöntem geliştirilecek ve çeşitli uygulamalar gerçekleştirilecektir. Projenin sonunda bilimsel esaslara dayalı ve saha çalışmasıyla desteklenen bir “Yerel Yönetimler İçin Sosyal Etki Analizi Modeli” ortaya konacaktır. Geliştirilecek modelin tüm Türkiye'de uygulanabilir olması için destek sağlanacaktır.

 

 

.

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.