Teknov Bahar Seminerleri
Anabilim Dalı’nda gelenekleşmesi hedeflenen bu seminerler beş yıldır her Bahar döneminde sürdürülmektedir. Öğrencilerin müfredat bağlamında aldığı teorik derslerin tamamlayıcısı olarak tasarlanan bu seminerlerde ilgili alanlardaki güncel gelişmeleri bizzat uygulayıcılardan dinlemeyi amaçlamaktadır. Seminer, örnek olaylar çerçevesinde, uygulamadan gelen deneyimli yöneticiler, uzmanlar ve girişimciler tarafından verilmektedir. Böylece, misafir katılımcı ile öğrenciler ilgili konuda yönetimin yapısal ve davranışsal yönlerini birlikte ele alarak kişi ve temsil ettiği örgütün yönetimi ile ilgili temel konuları bütüncül bir yaklaşım ile inceler. Her hafta pratik hayattan bir misafir katılımcı ile vaka analizi odaklı olarak kamu kurumlarındaki kalkınma politikaları, yükseköğretim uygulamaları, savunma sanayi, endüstriyel örgütlenme, KOBİ yönetimi, melek yatırımcılar, sosyal inovasyon, üçüncü sektör, rekabet ve piyasa düzenlemeleri, dış ticaret, tarım ve kırsal kalkınma vb. konularda uygulamada deneyimli kişilerle birlikte seminerler düzenlenmektedir.
- 25 Şubat 2025, “Özelleştirme ve PPP”, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Doç. Dr. Ayhan Sarısu
İlgili seminerde Doç. Dr. Sarısu, Türkiye’deki özelleştirme politikalarının tarihçesi, mevcut uygulamalar, kamu-özel iş birliği modelleri ve bu modellerin teknoloji ve inovasyon politikaları ile ilişkisi üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
- 11 Mart 2025, “Rekabet Politikasında Güncel Gelişmeler ve Dijital Piyasalarda Rekabet Sorunları” , Metin Pektaş
İlgili seminerde Metin Pektaş, sunumunda dijitalleşmenin rekabet hukukuna etkileri, büyük teknoloji şirketlerinin piyasa gücü, AB ve Türkiye’deki güncel rekabet politikası uygulamaları ile düzenleyici kurumların yeni yaklaşım ve stratejilerine dair kapsamlı bir değerlendirme sundu.
- 18 Mart 2025, “Girişim Sermayesi ve Finansmanı”, WYG Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Serdar Kabukçuoğlu
İlgili seminerde Serdar Kabukçuoğlu, konuşmasında girişim sermayesinin temel yapısı, Türkiye’de ve dünyada yatırım süreçleri, erken aşama yatırımların finansmanı, kurumsal yatırımcıların beklentileri ve kamu destek mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
- 25 Mart 2025, “Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisleri”, Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’den Dr. Ahmet Rıza Balım
İlgili seminerde Dr. Ahmet Rıza Balım, konuşmasında üniversitelerde yürütülen araştırmaların ticarileştirilmesi, akademik bilginin sanayiye aktarılması, fikri mülkiyet süreçleri, girişimcilik destekleri ve TTO’ların yapısal işleyişi üzerine kapsamlı bilgiler paylaştı.
- 8 Nisan 2025, “Dijital Ortamda Girişimcilik”, Turna Teknoloji A.Ş. CEO’su Ömer Faruk Kayaaslan
İlgili seminerde Ömer Faruk Kayaaslan, konuşmasında dijital girişimcilik ekosisteminin yapısı, iş fikrinin dijital ortama taşınması, yatırım alma süreçleri, dijital pazarlama stratejileri, ölçeklenebilirlik ve teknoloji odaklı iş modelleri gibi pek çok başlıkta bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
- 15 Nisan 2025, “Şirket Birleşmeleri Finansmanı ve Kültür Çatışması”, Forvis Mazars Türkiye Global Ortağı Gökçen Müftüoğlu
İlgili seminerde Gökçen Müftüoğlu, konuşmasında birleşme ve satın alma (M&A) süreçlerinde finansman kaynakları, değerleme yöntemleri, stratejik hedeflerin uyumu ve kültürel entegrasyon konularına değindi. Özellikle farklı kurumsal kültürlerin birleşme sonrası performansa etkisi üzerine örnek olaylar ve saha deneyimlerinden yola çıkarak kapsamlı bir değerlendirme sundu.
- 22 Nisan 2025, “Sanayide Dijitalleşme ve Kadın Girişimciliği”, Teknoloji Ar-Ge Bilim ve İnovasyon Derneği üyesi ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Bilgisayar Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar
İlgili seminerde Nuray Başar, sanayi sektöründe dijitalleşme süreçlerinin mevcut durumu, bu dönüşümün yarattığı fırsatlar ve karşılaşılan zorlukları ele aldı. Ayrıca, dijitalleşme süreçlerinin kadın girişimciliği üzerindeki etkisi ve teknoloji alanında kadın girişimcilerin güçlendirilmesine yönelik stratejiler tartışıldı.
- 29 Nisan 2025, “Yeni Jenerasyon STK, Sosyal Girişimcilik ve Etki Yatırımları”, SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Daimi Komite Üyesi Ece Çiftçi
İlgili seminerde Ece Çiftçi, günümüzün değişen toplumsal dinamikleri doğrultusunda yeni nesil sivil toplum kuruluşlarının dönüşümü, sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişimi ve etki odaklı yatırımların küresel ölçekte artan önemi ele aldı. Ece Çiftçi, sosyal etki üretme süreçlerinde sürdürülebilir modeller geliştirilmesinin ve genç girişimcilerin bu alanda desteklenmesinin kritik bir rol oynadığını vurguladı.
- 6 Mayıs 2025, “Avrupa Birliği Tarım ve Gıda Vizyonu”, Dünya Bankası Emekli Başuzmanı Halil Agah
İlgili seminerde Halil Agah, Avrupa Birliği’nin güncel tarım ve gıda politikaları, sürdürülebilirlik odaklı stratejileri ve yeşil mutabakat çerçevesinde şekillenen gelecek vizyonu ele alındı. Halil Agah, Avrupa tarım politikalarının tarihsel gelişimini aktararak, gıda güvenliği, dijital tarım uygulamaları ve çevre dostu üretim modelleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.