Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansının yürütücüsü olduğu Altındağ Belediyesi ve Üniversitemizin proje ortağı olarak bulunduğu Usturlab Deneyim Merkezi açılışı 20 Kasım 2021 günü yapıldı.

Ankara genelinde, sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı olan grupların, alternatif eğitim imkânlarına erişim sağlayamayan, doğa, temel bilimler, sanat, robotik ve kodlama gibi nitelikli eğitimlere erişim sağlayamayan grupların, eğitim imkanlarına bireysel veya kamu aracılığı ile ulaşabilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje çocukların ve gençlerin farklı eğitim metotlarını, bilimsel yöntemleri deneyimleyebileceği, alternatif eğitim yöntemleriyle, temel bilimler, sanat, tabiat ve astronomi alanlarında çalışmalar gerçekleştirebileceği, tek seferlik veya dönemlik eğitimlere katılabilecekleri bir deneyim merkezi olarak planlanmıştır.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yoğun bir dijitalleşme çağı yaşandığının altını çizerek çağdaş insanın gerçeklikten yoğun bir şekilde koptuğuna işaret etti. Çocukların sanallıktan çıkıp gerçeklikle bulaşmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Arıcan, yoğun bir enformasyon bombardımanının yaşandığına dikkati çekip bu bilgiler hep teorik olduğundan bahsetti. Konuşmasının devamında “Google'a yazıldığında her şeyi bulunuyor ama bilgiyle beraber bilgeliğin olmadığı, hikmetin olmadığı, irfanın olmadığı, ruhi boyutları kaçırdığımız, mutluluğu ve huzuru atladığımız, ıskaladığımız bir dönemdeyiz." dedi. Çocukların gelişimini önemseyen süreçlerin eğitim politikalarına dahil edilmesi gerektiğini belirten Rektör Arıcan, bu anlamda Usturlab Deneyim Merkezi'nin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Açılış törenine katılan öğrencilerle sanat, cam ve astronomi atölyeleri gerçekleştirildi. Usturlab Deneyim Merkezi'nde ilk ay robotik kodlama, sanat, astronomi ve temel bilim alanında eğitimler verilecek.

 

.

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.