Ana içeriğe atla

ASBÜ-SİM Teknov Bahar Seminerleri 2022 yılının dördüncüsü, 29 Mart Salı günü saat 18.30’da BTK Başkan Yardımcısı Dr. Gazali Çiçek tarafından “Elektronik Haberleşmede Yerel Girişimci Kapasitesi” başlığı altında gerçekleştirildi.

ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan ve ASBÜ-SİM Merkez müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve moderatörlüğünde yürütülen webinerde, elektronik haberleşme sektöründen yerli ve milli üretimin önemi, geleceğe yön verecek olan yapay zeka, robotik süreç otomasyonu, Iot, metaverse, nft, blok zincir ve AR/VR teknolojilerinden bahsedildi. Bu teknolojilerin kullanımıyla birlikte sanayi, ulaşım, akıllı şehirler, tarım ve sağlık gibi sektörlerde yaşanacak değişimlerden bahsedildi.

Teknolojik gelişmeler çağında verinin öneminden bahseden BTK Başkan Yardımcısı Dr. Gazali Çiçek, veri kavramını açıklayıp, veri güvenliğini sağlayan unsurları ve kişisel verilerin güvenliğinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

5G ve ötesi teknolojilerde öncü konuma gelmek amacıyla, ülkemizdeki kamu, üniversite, üreticiler, işletmeciler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “Yeni Nesil Mobil Haberleşme Teknolojileri Türkiye Forumu” (5GTR Forum) hakkında bilgi verilirken “Uçtan Uca Yerli Ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi”nden bahsedildi.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ardından sonlandırılan programın kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

gazali

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.