Ana içeriğe atla

Üniversitemiz Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ASBÜ TEKNOV Bahar Seminerleri’nin 2022 yılı oturumlarının beşinci programı, 5 Nisan 2022 Salı günü Nazalı Vergi ve Hukuk firması yönetici ekibinden Metin Pektaş’ın “Rekabet Hukukunda Güncel Gelişmeler ve Teknoloji Yoğun Piyasalarda Rekabet Hukuku Uygulamaları” başlıklı konuşmasıyla düzenlendi. ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan webiner ASBÜ-SİM Merkez müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve moderatörlüğünde yürütüldü.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve İktisat (Yandal) bölümlerinden 2004 yılında mezun olan Webiner konuşmacısı Metin Pektaş, 2011 yılında yine ODTÜ’de Bilim ve Teknoloji Politikası yüksek lisans programını ve 2013 yılında Amerika’da Duke Üniversitesi’nde Kalkınma Politikası yüksek lisans programını tamamlamıştır. Rekabet Hukuku ortağı olarak Nazalı Avukatlık Ortaklığı’na katılmadan önce 2004-2017 yılları arasında Rekabet Kurumu’nda meslek personeli (Uzman Yardımcısı, Uzman, Başuzman), başkan danışmanlığı ve eğitim koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş ardından, 2017-2018 yıllarında CK Enerji’de Rekabet Uyum Direktörü, 2018-2019 (Mart) döneminde ise Tarım Kredi Holding’te Genel Müdürlük yapmıştır.

Metin Pektaş webiner konuşmasında, Rekabet Kurumu özelinde rekabet hukuku uygulamalarının teknoloji sektörlerinde yansımalarına dair düşünce ve deneyimlerinden bahsedip alınan karalardan örnekler verdi. Masanın her iki tarafında da bulunduğundan bahseden Pektaş, hem kamuda hem özel sektörde olmanın hikayeyi iki taraflı görebilmesi açısından faydalı olduğundan bahsetti.

Rekabet Hukukunun yarı yargısal bir alan olduğunu dile getiren Pektaş, sunumunu rekabet kavramı ve rekabet hukuku, rekabet hukukunun temel müdahale alanları ve teknoloji yoğun piyasalarda rekabet uygulamaları alt başlıkları ile yürüttü.

Program kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

MPEKTAŞ

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.