Ana içeriğe atla

Üniversitemiz Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ASBÜ TEKNOV Bahar Seminerlerinin altıncı programı, 12 Nisan 2022 Salı günü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammed Adak’ın "Kırsal ve Bölgesel Kalkınma: Kentleşmeye Etkileri” başlıklı konuşmasıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan program, ASBÜ-SİM Müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve moderatörlüğünde yürütüldü.

Dr. Muhammed Adak, Şehir ve Bölge Planlama alanındaki lisans ve yüksek lisans eğitimi ardından doktorasını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Bölgesel Kalkınmanın Kentleşmeye Etkileri üzerine hazırladığı doktora teziyle tamamlamıştır. 

Sunumunda Dr. Muhammed Adak, kırsal, kentsel ve bölgesel kalkınma konuları hakkında bilgi vererek; hızlı kentleşme ve bunun gerektirdiği dönüşümler üzerine açıklamalarda bulundu. Kentlere göçü azaltmak için kırsal kalkınmanın önemine değinerek, sürdürülebilir kalkınma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Seminer kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

muhammed adak

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.